Erfaringer fra de 300 første robotene i Norden

Forrige uke arrangerte AVO Consulting frokostmøte i Bergen og Oslo, henholdsvis 30. mai og 1. juni. Det var svært stor interesse og nærmere 100 deltagere på begge møtene. Temaet var "Erfaringer med de 300 første robotene i Norden", og vi inviterte også noen av våre kunder og samarbeidspartnere opp på scenen. I dette innlegget vil jeg kort introdusere noen av nøkkelaspektene vi snakket om, som forhåpentligvis avliver noen myter om RPA og inspirerer til å tenke nytt.

RPA er noe bank og forsikring driver med..

Dette er et inntrykk mange sitter igjen med etter å ha lest om RPA i media. Våre erfaringer er derimot annerledes. Ja, bank og forsikring var blant bransjene som var tidlig ut med å ta i bruk RPA, men det siste året har vi sett at teknologien er høyst relevant for stadige flere bransjer. Digitalisering og behov for innovasjon og omstilling treffer alle virksomheter, uavhengig av bransje, og RPA kan være et av verktøyene for å utnytte potensiale i det digitale skifte. Vi i AVO har vært så heldige at vi har fått være med en rekke spennende selskaper fra ulike deler av næringslivet med deres RPA-reise, noe bilde under illustrerer.

 
 

En annen "misforståelse" er at RPA kun er for de aller største selskapene. Det strider også mot det vi har erfart. Gjort riktig er RPA noe stort sett alle kan drive med. Våre eksisterende kunder varierer i alder, antall ansatte, omsetning og geografisk tilstedeværelse, som bilder under viser illustrativt.

 
 

AVO.Rab

Vi i AVO Consulting samler alle våre erfaringer i et rammeverk kalt AVO.Rab. Rammeverket er bygget på våre erfaringer med disruptiv teknologi og på bildet under kan du se noen av de elementene som inngår. Rammeverket blir kontinuerlig utviklet for å sikre at vi leverer den høyeste kvaliteten for våre kunder. Vi brenner for å tilby den beste teknologien og for å skape fremtidens organisasjoner. For oss er ikke jobb bare jobb, det er også vår hobby. Vi liker å kalle det vår "jobby".

 
 

Tenk nytt!

Mange virksomheter fokuserer bare på å få automatisert aktiviteter og oppgaver som løses i selskapet i dag. Vi mener at det virkelige potensialet ligger i å gjøre ting man aldri har gjort før – prøv ut og tenk nytt. Hvordan kan man utnytte de frigjorte ressursene best mulig? Hva ville en gjort om en hadde så godt som gratis arbeidskraft? Dette er hva lederne i virksomheter bør gjøre seg opp en mening om i dag.

 
 

Oppsummering

Dette var en kortfattet presentasjon av noen nøkkelaspekter vi i AVO Consulting pratet mer om på frokostmøtet. Hvert av nøkkelaspektene presentert i innlegget fortjener egentlig et innlegg for seg selv, siden det er mye interessant å diskutere – men det får bli en annen gang. I tillegg til vår egen presentasjon hadde vi med oss KLP, BN Bank, Sparebanken Vest og Boost.ai, som alle hadde svært interessante innlegg om sine erfaringer med RPA, Chatbots og teknologiprosjekter i samarbeid med AVO Consulting. Til slutt må vi få takke alle som deltok på møtet. Det var mange interessante vinklinger og problemstillinger som ble løftet frem, og det kom gode og relevante spørsmål fra salen. Det liker vi!

Jeg håper at innlegget har gitt deg et litt bredere perspektiv på RPA, og kanskje til og med startet en kreativ tankeprosess. Vi går inn i en fremtid hvor teknologilandsskapet endres hurtig. Det gjelder derfor å ikke låse seg til det gamle, men ha en god og ambisiøs digitaliseringsstrategi. Ta gjerne kontakt med meg eller en av de andre konsulentene i AVO Consulting om du ønsker å lære mer.Forfatter: Kjell Olav Hauge.

Kjell Olav er konsulent i AVO Consulting, og jobber med forbedringsarbeid innenfor fagområdet Robotic Process Automation. Han har bakgrunn som sivilingeniør innen Industriell Økonomi.