6 tips for et vellykket chatbot-prosjekt! 🤖

6 tips for et vellykket chatbot-prosjekt! 🤖

Flere og flere virksomheter ønsker å satse på chatboter i dag. Vi ser blant annet stor interesse for chatboter innen kunderådgivning, markedsføring og salg, men også HR, rekruttering og IT-støtte. Uansett om dens formål er å bistå internt eller ekstern, så kan gjennomføringen av chatbot-prosjektene være utfordrende. Det er mange fallgruver og veien mot suksess er ikke alltid like tydelig. I denne artikkelen vil jeg derfor gi deg seks konkrete tips som forhåpentligvis kan gjøre reisen mot en intelligent chatbot litt mindre humpete. 

Chatbot-gevinstene du kan realisere i dag

Chatbot-gevinstene du kan realisere i dag

Flere og flere norske og internasjonale selskaper lanserer nå chatbots. En fellesnevner med disse selskapene er at de er fremtidsrettet. De lanserer et produkt som kanskje ikke er fullverdig, men som allerede i dag kan gi dem gevinster de kan dra nytte av i fremtiden. I dag tenkte jeg derfor å fokusere på gevinstene man kan realisere med chatbots. Ikke alle gevinstene kan høstes umiddelbart, men på lengre sikt. Det er som i naturen – man må plante treet før man kan høste fruktene.

Chatbotene har kommet for å bli

Chatbotene har kommet for å bli

Chatbots er noe svært mange snakker om i dag – med god grunn. Amerikanske eksperter fra Servion Global Solutions tror at kunstig intelligens vil utgjøre 95% av kundedialogen innen 2025. Vi er langt fra der i dag, men teknologien utvikler seg stadig, og nå er botene begynt å bli gode på norsk også. I denne artikkelen vil jeg introdusere chatbots, hvilke gevinster de kan gi, og hvordan man kan kombinere chatbots og RPA for å realisere ytterligere gevinster.

Erfaringer fra de 300 første robotene i Norden

Erfaringer fra de 300 første robotene i Norden

Forrige uke arrangerte AVO Consulting frokostmøte i Bergen og Oslo, henholdsvis 30. mai og 1. juni. Det var svært stor interesse og nærmere 100 deltagere på begge møtene. Temaet var "Erfaringer med de 300 første robotene i Norden", og vi inviterte også noen av våre kunder og samarbeidspartnere opp på scenen. I dette innlegget vil jeg kort introdusere noen av nøkkelaspektene vi snakket om, som forhåpentligvis avliver noen myter om RPA og inspirerer til å tenke nytt...

De intelligente robotene er her

De intelligente robotene er her

Digitalisering og automatisering har fått fotfeste i norske virksomheter, og mange benytter i dag RPA for å automatisere forretningsprosesser. Ved å utføre de regelstyrte og repetitive arbeidsoppgavene tar RPA «roboten ut av mennesket», og ansatte får frigjort tid til mer verdiskapende oppgaver. Teknologien kan gi virksomheter store gevinster, og dette mulighetsrommet vokser seg større og større takket være teknologisk utvikling. I denne artikkelen vil jeg vie litt oppmerksomhet til noen av de mange mulighetene som utspiller seg i dette rommet i dag.