Nyheter fra Microsoft Build 2024 – Oppdateringer for Power Platform

Fra Copilot Connectors til forbedret samarbeid i Power Apps og AI Flows i Power Automate – vi gir deg alt du trenger å vite fra årets Microsoft Build.

Nyheter fra Microsoft Build 2024 – Oppdateringer for Power Platform

Fra Copilot Connectors til forbedret samarbeid i Power Apps og AI Flows i Power Automate – vi gir deg alt du trenger å vite fra årets Microsoft Build.

Microsoft Build er Microsoft sin årlige teknologikonferanse hvor de presenterer de nyeste innovasjonene og oppdateringene innenfor sine produkter og tjenester. Årets konferanse var ikke noe unntak, med mange spennende nyheter og forbedringer, spesielt innen Power Platform. Her får du våre highlights!

Oppdateringer til Microsoft Copilot

Microsoft Copilot har fått flere nye funksjoner som vil være nyttige:

• Copilot Connectors: Nå kan vi bruke de kjente koblingene fra Power Platform i Copilot, noe som gjør det enklere å finne og hente inn bedriftsdatakilder. Dette bidrar til å berike kunnskapsbasen til Copilot.

• Copilot Actions: Denne funksjonen lar deg utvide Copilotens funksjonalitet ved å legge til flere handlinger. Handlingene kan automatisk svare på brukere, enten gjennom generative handlinger eller innenfor spesifikke emner.

• Copilot Agent: I Microsoft Copilot Studio refererer "agenter" til tilpassede copilots som kan handle uavhengig for å automatisere og orkestrere komplekse forretningsprosesser. For eksempel kan en agent reagere på en e-post, hente avsenderens detaljer, sjekke tidligere kommunikasjoner, og bruke generativ AI for å utløse passende handlinger som svar.

Forbedrede Svar med Generativ AI

Copilot Studio tilbyr nå flere avanserte funksjoner for å forbedre svar ved hjelp av generativ AI. Dette inkluderer svar over raffinerte datasett, generative svar, prompt-bygging og tilpasning.

AI Flows i Power Automate

AI Flows i Power Automate er en ny type arbeidsflyt som bruker generativ AI for automatisering. I motsetning til tradisjonelle regelstyrte arbeidsflyter, bestemmer AI utfallet basert på instruksjonene den har fått.

Power Apps Coauthoring

Med coauthoring kan opptil 10 personer utvikle en app i sanntid. Dette gjør utviklingen raskere og forenkler samarbeidet rundt apputvikling.

Power Apps Copilot

Utviklere kan nå bruke Copilot for å opprette apper med relasjoner og flere tabeller. Copilot kan også forklare og bygge PowerFX-kode, som er kodespråket i Power Apps.

Security Hub

Administratorer kan bruke Security Hub for å identifisere og agere på situasjoner som oppstår i Power Platform. Det er også mulig å bruke Security Hub proaktivt ved å sette opp regelsett for sårbarheter og risikoer. Security Hub støtter også Microsoft Azure Virtual Network, noe som gjør at Power Platform kan integreres med ressurser på nettverket uten å gå via internett. Entra Privileged Identity Management kan brukes for å gi brukere tidsbegrenset tilgang til miljøer for spesifikke oppgaver.

Power Pages Security Workspace

Det er ny funksjonalitet i Power Pages Design Studio som sikrer mot mulige datalekkasjer, begrenser brukertilgang og sørger for trygge og stabile rammer for dine Power Pages.

Nysgjerrig på å vite hvordan du kan bruke Power Platform og disse funksjonene til å forbedre arbeidshverdagen? 

Snakk med oss

Tor Helge Kjøs
Senior Manager
+47 952 81 944tor.kjos@avoconsulting.no
RPA
Et dataprogram/robot som etterligner nøyaktige handlinger gitt av en person, som å klikke på en knapp eller skrive i et tekstfelt.
rpa, robot process automation, robotprosessautomatisering
Agile
En smidig tilnærming handler om å sette en organisasjon i stand til å svare på endringer i forutsetningene for egen virksomhet raskt.
smidig metodikk, smidig utviklingsmetodikk
UX
Kreative prosesser i produktutvikling der brukeren og dens opplevelse av produktet settes i fokus
ux design, user experience, user experience design