Slik bruker du Bing Chat Enterprise til å effektivisere hverdagen

Hva om du kunne søke, utforske OG skape innhold med bare noen få tastetrykk uten å måtte tenke på personvern og IT-sikkerhet?

Slik bruker du Bing Chat Enterprise til å effektivisere hverdagen

Hva om du kunne søke, utforske OG skape innhold med bare noen få tastetrykk uten å måtte tenke på personvern og IT-sikkerhet?

Publisert: 28.11.2023
Skrevet av: Anna Nilsen

Er du nysgjerrig på AI, men fremdeles litt usikker på hvordan du kan bruke det i din arbeidshverdag? Det er du i så fall ikke alene om. Selv har jeg ganske nylig fått meg en ny digital sparringspartner, og ønsker å gi deg noen konkrete tips for hvordan du kan gjøre det samme.

Introduksjon til Bing Chat Enterprise

Mens vi venter i spenning på at Microsoft tilgjengeliggjør Copilot for de fleste i det norske markedet, har de lansert Bing Chat Enterprise (BCE). Bing Chat Enterprise er en innovativ og ny tjeneste fra Microsoft 365 som gir deg mulighet til å søke etter fakta, utforske idéer og skape tekster ved å bruke naturlig språk og kunstig intelligens.

Anna, Consultant

Bing Chat Enterprise vs ChatGPT

Bing Chat Enterprise skiller seg fra ChatGPT på flere måter. For det første er BCE en del av Microsoft 365, som betyr at den sikrer og beskytter all data i henhold til Microsofts standarder for personvern og sikkerhet. For det andre er den tilgjengelig for de fleste som allerede har Microsoft-lisens. For det tredje benytter Bing Chat OpenAIs GPT-4, den mest avanserte språkmodellen som finnes per i dag. Open AI krever at du betaler for å bruke GPT-4 og gratisversjonen bare bruker GPT-3.5. Sist, men ikke minst, henviser den fortløpende til kilder slik at du kan se hvor den henter informasjonen fra og vurdere kvaliteten og relevansen.

Jeg har funnet mye nytte i å bruke Bing Chat Enterprise og annen generativ AI, både eksternt og internt. I min hektiske hverdag så er det helt supert å kunne lime inn all tekst jeg enten skal sende på e-post eller i en Teams-kanal og få hjelp til førsteutkast til svar, rettskrivning og omformuleringer. Eller på en grå og trist dag, så hjelper Bing Chat med å sette i gang kreativiteten og gir meg sykt mange knallgode ideer (som for eksempel å skrive denne artikkelen).

Under har jeg samlet mine erfaringer og vil komme med mine fem beste tips for å komme i gang med bruk:

1. Få en smakebit av Copilot i Edge

Vent, sa du ikke nettopp at Microsoft Copilot ikke var tilgjengelig for alle? Jo, det stemmer. Imidlertid har Microsoft gitt oss en forsmak og laget et copilot-sidepanel i nettleseren Edge, som er koblet til Bing Chat Enterprise. Du kan da åpne Bing Chat Enterprise på siden og spørre den om å generere et sidesammendrag, eller andre spørsmål relatert til nettsiden du har åpen (dette gjelder de fleste sider som har tekstlig innhold og ikke krever innlogging), eller andre kjappe spørsmål du vil få kjapt svar på mens du arbeider med noe annet.

I denne sidebaren finner du både Bing Chat Enterprise men også en funksjon som heter «Skriv» Her kan du få hjelp av Copilot til å generere en tekst, en e-post, et LinkedIn-innlegg og masse mer! Du kan også spesifiserer hvilke tone teksten skal skrives i og hvor lang den skal være.

2. Legg til Bing Chat Enterprise som en app på oppgavelinjen

Selv om BCE er tilgjengelig i nettleseren er det ikke alltid lett å huske å bruke den, spesielt ikke om man ikke bruker Edge til vanlig. Heldigvis kan det gjøres noe enklere og jo mer tilgjengelig noe er, desto mer sannsynlig er det at vi vil bruke det. BCE er primært tilgjengelig i nettleseren, men du kan også lagre den som en app i oppgavelinjen. Da har du raskt og enkelt tilgang til å søke etter fakta, utforske ideer og skape tekster. Det kan også hjelpe deg med å huske å bruke den!

Her er hvordan du gjør det:

  1. Åpne Bing Chat Enterprise i Edge-nettleseren
  2. Klikk på de tre prikkene i øvre høyre hjørnet, og velg «Apper» -> «Installere dette nettstedet som en app»
  3. Du får opp et lite vindu der du kan gi appen et eget navn før du trykker «Installer».
  4. Du vil se at appen dukker opp i oppgavelinjen din og du kan dra og slippe den til ønsket plassering.

3. Quality in – quality out

Når du bruker kunstig intelligens til å lage noe, er det viktig å ha en god prompt. En prompt er et spørsmål eller en oppgave som du gir til programmet for at den skal skape det svaret eller resultatet du ønsker deg. Derfor er det viktig å huske på at kvaliteten på det du får ut avhenger av kvaliteten på det du gir inn.

La oss si at du trenger hjelp til å sette opp en tidsplan for en workshop.

Et eksempel på en dårlig prompt kan da være, «Sett opp en tidsplan for en workshop».

En bedre prompt er, “Sett opp en tidsplan og forslag til innhold til en workshop om lavkodeteknologi jeg skal holde for 20 studenter på et universitet. Workshopen skal vare i to timer og dekke temaer som Appfarm, hvorfor det er nyttig og kostnader. Workshopen skal være interaktiv og skape engasjement”.

Å skrive gode spørsmål, eller «prompt», er en kunst. Men det er også noe du lærer deg jo mer du bruker verktøyet. Det finnes ingen faste regler for hvordan du eller hva du skriver til BCE, så før vi alle blir eksperter på å skrive prompts, så er det noen metoder som kan hjelpe deg å få bedre resultater.

  • Skriv spesifikt og tydelig. Gi chatten litt mer kontekst til hva du lurer på, hva er det du vil ha av den, hvorfor og til hva vil du ha det og hvem skal det eventuelt presenteres eller passe til? Jo mer informasjon og kontekst den får, jo mer skjønner den hva du ønsker og til hvilke hensikter.
  • Skriv konkret og tydelig. Unngå unødvendige ord og detaljer som kan forvirre eller ta vekk hovedfokuset av spørsmålet. Prøv å formuler spørsmålet eller ønsket ditt i en enkel setning uten mye overflødighet.
  • Bruk riktig modus og funksjon. BCE har tre ulike moduser: Balansert, Kreativ og Presis. Velg den modusen som passer best til formålet ditt, og tilpass den etter dine preferanser.

4. Bruk Bing Chat til å stimulere kreativiteten din

BCE kan også være en kilde til inspirasjon, kreativitet og engasjement! Skal du i gang med et nytt prosjekt, holde en presentasjon eller sette sammen en workshop, da er Bing Chat et supert verktøy som kan hjelpe med å sette i gang tankeprosessen og kreativiteten. Med hjelp fra BCE kan du spare massevis av tid som går til planlegging, og du kan utforske nye måter å løse oppgaver på.

Noen av de mange tingene BCE kan er for eksempel å lage en kul overskrift til en presentasjon eller et møte, komme med kreative ideer eller så kan du få BCE til å stille deg noen spørsmål som kan hjelpe deg med å sette i gang prosessen. Noen spørsmål den kan gi deg er da for eksempel; «Hva er målet med prosjektet?», «Hva slags stemning, budskap eller følelse vil du formidle».

5. Slik kan du bruke BCE til å utfordre deg selv og utvide horisonten din

BCE er også en veldig god sparringspartner som kan gi deg tilbakemeldinger på tekster og ideer. Du kan da be om spesifikke type tilbakemeldinger for å oppdage andre synspunkter eller eventuelt ting du ikke har tenkt på. Når du jobber med noe intenst og veldig lenge, så kan du bli litt blind på eget arbeid. Da er det helt supert å få BCE til å se over og gi deg tilbakemeldinger, stille spørsmål til det du har gjort, gi deg forslag på forbedringer.

På denne måten kan du få objektive, ærlige tilbakemeldinger når som helst og hvor som helst. Du slipper å stjele tid fra andre og du kan få tilbakemeldinger basert på fakta, kilder og kunnskap. Men husk selvfølgelig å være kritisk og selvstendig, ikke ta alt BCE sier for god fisk, men sjekk kildene, logikken og argumentene bak tilbakemeldingene. Og her er BCE utrolig grei og gir oss alle kildene på hvor den finner informasjonen.

Ønsker du å vite mer om hvordan din organisasjon kan bruke AI for å jobbe smartere? Ta kontakt og vi vil hjelpe deg.

Snakk med oss

Karoline Jarneid
Senior Manager / Head of People, Organisation and Business
+47 909 31 306karoline.jarneid@avoconsulting.no
RPA
Et dataprogram/robot som etterligner nøyaktige handlinger gitt av en person, som å klikke på en knapp eller skrive i et tekstfelt.
rpa, robot process automation, robotprosessautomatisering
Agile
En smidig tilnærming handler om å sette en organisasjon i stand til å svare på endringer i forutsetningene for egen virksomhet raskt.
smidig metodikk, smidig utviklingsmetodikk
UX
Kreative prosesser i produktutvikling der brukeren og dens opplevelse av produktet settes i fokus
ux design, user experience, user experience design