Mine første 30 dager i Avo

Min veldig sunnmørske oldefar forsto seg på to ting: Gårdsdrift og fiskeri. Hadde jeg fortalt han at jeg en dag skulle hjelpe bedrifter med strategi, automatisering og kunstig intelligens, hadde han sannsynligvis vært forvirret, men begeistret. Før jeg startet i jobben min følte jeg på det samme.

Mine første 30 dager i Avo

Min veldig sunnmørske oldefar forsto seg på to ting: Gårdsdrift og fiskeri. Hadde jeg fortalt han at jeg en dag skulle hjelpe bedrifter med strategi, automatisering og kunstig intelligens, hadde han sannsynligvis vært forvirret, men begeistret. Før jeg startet i jobben min følte jeg på det samme.

Publisert: 23.09.2022
Skrevet av: Mads Yksnøy

Mine første 30 dager i Avo har vært fylt til randen med kule opplevelser. Den første uken ble 30 nyansatte konsulenter tatt med på onboardingtur til Berlin. Her ble det fokusert på kulturbygging gjennom faglig og sosialt opplegg. Så, etter å på nytt ha blitt introdusert for konseptet konferansesenter og PowerPoint, fikk hele gjengen prøve seg på ting som:

Fransk kokkekurs:

Synge «Brandenburger Tor» ved Brandenburger Tor:

Spise middag i famøst TV-tårn:

Og stille seg opp for en lang rekke gruppebilder:

Vel hjemme fra onboarding ble vi nyansatte fordelt på forskjellige boot camps. Alle skulle gjennom en til to uker med opplæring innen de forskjellige teknologiene: Robotic Process Automation (RPA), Conversational AI (CAI) og Rapid App Development (RAD). Så, med både en uke i Berlin og to uker med kursing i sekken, fikk alle nyansatte sitt første møte med Avo og kulturbyggingens Mekka. Knowledge Sharing Event – populært kjent som KSE, er tilsynelatende et av årets høydepunkter om en jobber i Avo. Årets faglige opplegg ble satt opp rundt temaet «psykologisk trygghet». En rekke foredragsholdere inspirerte til selvrefleksjon og lurte elegant alt fra ledelse til nyansatte til å by på seg selv gjennom dans, dating og dype spørsmål.

KSE sitt sosiale opplegg baserte seg på noen litt enklere spørsmål. Spørsmål som «klarer konsulenter å lage båt?» og «hater du gratis vin?» ble avkreftet flere ganger gjennom helgen. Fredagen besto blant annet av fin, flott, fjong middag på Fløien Folkerestaurant med overblikk over et Bergen uten regn. Muy bueno! På lørdagen var det fokus på flyteevne når tolv lag med hver sin båt og hvert sitt tema forsøkte å trosse havgudene i sol og vindstille vær. Race-distansen var på kanskje 40 meter. De fleste båtene sank. Mange havnet i vannet, undertegnede inkludert. Etterpå ble det fest. KSE endte som en suksess.

Konsulenter ser dumme ut på båt, og hver dag kan ikke være KSE. Konsulenter hører hjemme innendørs, i åpent landskap. Samlet i kø foran en kaffemaskin, i kundemøte eller fordypet foran en skjerm eller to. Helt siden jeg kom på kontoret har jeg blitt kjent med en uendelig mengde bra folk. De daglige oppgavene har vært utfordrende og interessante. Jeg har allerede fått prøve meg på mye. Jeg er sikker på at alle de jeg startet sammen med ville sagt det samme.

Min veldig sunnmørske oldefar pleide å si at det er hverdagene det er flest av. I Avo har de heldigvis vist seg å være veldig flotte.
Mads, Consultant i Avo

Snakk med oss

Thea-Louise Langevei
Head of Talent Acquisition
+47 905 09 417thea.langevei@avoconsulting.no
RPA
Et dataprogram/robot som etterligner nøyaktige handlinger gitt av en person, som å klikke på en knapp eller skrive i et tekstfelt.
rpa, robot process automation, robotprosessautomatisering
Agile
En smidig tilnærming handler om å sette en organisasjon i stand til å svare på endringer i forutsetningene for egen virksomhet raskt.
smidig metodikk, smidig utviklingsmetodikk
UX
Kreative prosesser i produktutvikling der brukeren og dens opplevelse av produktet settes i fokus
ux design, user experience, user experience design